Diensten

Om de kwaliteit van preventieve hulpmiddelen te waarborgen is onderhoud erg belangrijk. De Serviceafdeling van DecoCare is gespecialiseerd in het onderhouden en repareren van hulpmiddelen. Naast de standaard onderhoudspakketten bieden we ook oplossingen aan voor de opslag en inzet van hulpmiddelen, hierdoor kunnen we afdelingen ontlasten.

Onderhoudscontroles

DecoCare onderhoud hoogwaardige anti decubitus systemen door het uitvoeren van de verplichte jaarlijkse controles. Deze controles kunnen worden uitgebreid met extra onderhoud en reinigingen. Informeer gerust naar de mogelijkheden die passen bij jullie instelling. Door regelmatig hoogwaardige anti decubitus systemen te controleren kun je voorkomen dat cliënten met een hoog risico op decubitus op een defect hulpmiddel liggen. De medewerkers van onze serviceafdeling zijn gecertificeerd om controles uit te voeren.

Matrascontrole (Foam matrassen)

Het basismatras is één van de belangrijkste hulpmiddelen om decubitus te voorkomen. Na de aanschaf hopen we dat het matras jarenlang de client zal beschermen tegen decubitus. We mogen niet vergeten dat er tal van invloeden zijn waarbij het matras eerder zijn preventieve werking verliest. Om dit regelmatig te monitoren biedt DecoCare de matrascontrole aan waarbij het basismatras compleet wordt gecontroleerd. Tijdens deze controle wordt de matraskern gecontroleerd op elasticiteit, kuilvorming en overige beschadigingen. De hoes wordt ook gecontroleerd op gebreken zoals lekkages of een defecte rits. Na de controle wordt een rapportage aangeboden met het totaaloverzicht, een verwachte levensduur en een vervangingsvoorstel voor de komende jaren. Deze rapportage kan worden gebruikt bij het opstellen van de jaarlijkse begroting. Deze matrascontrole draagt bij aan het voorkomen van decubitus.

Afvoeren van gebruikte matrassen

We vinden duurzaamheid erg belangrijk en willen dat afgeschreven matrassen op een goede manier worden gerecycled. DecoCare werkt hierbij samen met ‘Retourmatras BV’. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken van basismatrassen en heeft meerdere locaties in Nederland. DecoCare draagt de zorg dat de gebruikte matrassen op de juiste manier worden aangeleverd bij het recyclingbedrijf zodat er geen bruikbare grondstoffen verloren gaan.

x
Ben jij een zorgverlener? Meld je nu aan en maak
gebruik van;
  • Speciale prijzen voor professionals
  • Korting voor jouw cliënten
  • Hulpmiddelen op zicht aanvragen
  • Bestellen op factuur
Meld je dan hier aan
Vul hier jouw persoonlijke toegangscode in: