Ontwikkeling

Binnen DecoCare wordt er altijd gekeken naar de best mogelijke oplossing voor de zorgvraag. Wanneer er een zorgvraag vaak voorkomt en er geen geschikt hulpmiddel op de markt is, dan kan de afdeling Ontwikkeling van DecoCare overwegen om het hulpmiddel zelf te ontwikkelen. Wanneer dit een medisch hulpmiddel betreft zorgt de afdeling Ontwikkeling er ook voor dat het hulpmiddel voldoet aan de juiste wet- en regelgeving.

Heb jij een zorgvraag waar geen hulpmiddel voor is?  

 Neem dan contact met ons op

Ontwikkelen samen met de zorg is essentieel om tot een goed product te komen die aansluit bij de zorgvraag. Een methodiek die hiervoor binnen DecoCare gehanteerd wordt is de ‘’Design Thinking Methode’’. Deze methode bevat een cyclus van 5 stappen die telkens gevolgd worden. Eerst is het belangrijk om inlevingsvermogen te hebben in de doelgroep en andere betrokkenen. Vervolgens wordt de zorgvraag vastgesteld en ideeën bedacht voor mogelijk oplossingen. De beste oplossing wordt gekozen en verder uitgewerkt in verschillende prototypes die allemaal getest worden door de doelgroep. Vanuit het testen ontstaat er weer nieuwe input voor het door ontwikkelen van het prototype. Het prototype wordt net zolang verbeterd tot er echt een volwaardig product ontstaat die helemaal aansluit bij de zorgvraag.

Wat is Design Thinking? (2020, 17 mei).  Design Thinking Methode. 

Geraadpleegd op 14 oktober 2022, van https://designthinkingmethode.nl/wat-is-design-thinking/

Medical Device Regulation (MDR

Het ontwikkelen van producten gaat sinds 26 mei 2021 gepaard met veel nieuwe Europese wet- en regelgeving. Deze regels en eisen zorgen voor meer transparantie richting de klant en kwalitatief goede hulpmiddelen. Natuurlijk nemen wij dit als DecoCare uiterst serieus en zorgen wij dat onze eigen hulpmiddelen voorzien zijn van de nodige documentatie, labels en andere zaken. 

Absorberend Incontinentie hoeslaken  

Afgelopen jaar hebben wij op deze manier samen met de zorg en onze partners een nieuw hulpmiddel ontwikkeld die echt voortkomt uit een zorgvraag. Het gaat hierbij om ons eigen absorberende Incontinentie hoeslaken. Dit hoeslaken is speciaal ontwikkeld voor cliënten die hun incontinentiemateriaal uit bed verwijderen en/of uittrekken. Dit hoeslaken omsluit het gehele matras en wordt in bijna alle gevallen geaccepteerd door de cliënt. Met een vochtopname van 3,1L/m² kan de cliënt de gehele nacht doorslapen en wordt incontinentieletsel voorkomen. De zorg hoeft daarnaast ook geen extra verschoonmoment in te plannen voor de nacht.  Na een mooie samenwerking zijn wij erg enthousiast om dit hulpmiddel op de markt te brengen. Dit is zeker niet het laatste hulpmiddel die wij gaan ontwikkelen, want vanuit DecoCare zijn we altijd opzoek naar nieuwe hulpmiddelen die bijdragen aan een betere kwaliteit van zorg voor de cliënt en medewerker.

x
Ben jij een zorgverlener? Meld je nu aan en maak
gebruik van;
  • Speciale prijzen voor professionals
  • Korting voor jouw cliënten
  • Hulpmiddelen op zicht aanvragen
  • Bestellen op factuur
Meld je dan hier aan
Vul hier jouw persoonlijke toegangscode in: