Glidecomfort

Productinformatie "Glidecomfort"

De GlideComfort is een ergonomisch en economisch verantwoord transfer-hulpmiddel, met name bedoeld voor gebruik bij cliënten met incontinentie-problematiek. De cliënt wordt op een comfortabele en veilige manier verplaatst met een minimale fysieke belasting voor de zorgverleners. De cliënt kan met behulp van de GlideComfort gemakkelijk behandeld of verplaatst worden d.m.v. de handvatten.


Voordelen:

 • Vermindert fysieke belasting voor de zorgverleners.
 • Efficiënter werken. 
 • Tijdswinst, de GlideComfort blijft onder de cliënt liggen.
 • Ergonomisch, bedoeld voor zijwaartse transfers.
 • Economisch, kostenbesparend: Er zijn geen onderleggers of extra onderlagen nodig.
 • Incontinentiebestendig: kan tot 3 liter/m² absorberen.
 • Door de structuur van de GlideComfort zal de cliënt minder wegglijden als de ruginstelling omhoog staat.
 • De cliënt zal minder pijn ervaren door verminderde schuifkrachten tijdens transfers.
 • Handvatten aan elke kant voor een stevige en veilige grip.
 • De cliënt kan op een comfortabele en veilige manier verplaatst worden.


Kenmerken:
 • De bovenlaag bestaat uit meerdere lagen voor het absorberen van vloeistof/urine in combinatie met een glijzeil en handvatten om de handelingen uit te voeren.
 • Voor het verplaatsen van cliënten tot 200 kg.
 • Plaats de witte gladde kant onder, het licht blauwe absorberende materiaal aan de bovenkant, de cliënt ligt rechtstreeks op de licht blauwe zijde van de GlideComfort.
 • De GlideComfort wordt rechtstreeks op het (hoes)laken van het matras gelegd.
 • Zorg ervoor dat de GlideComfort onder de schouders en heupen wordt geplaatst zodat de cliënt gemakkelijk verschoven kan worden zonder dat er schuifkrachten ontstaan.
 • Wanneer de cliënt onrustig is , wordt het sterk aangeraden om de onrusthekken te gebruiken, ook tijdens de transfermomenten.

Reiniging
De Glidecomfort is volledig wasbaar en kan in de wasdroger.

Maatvoering/Uitvoering
De Glidecomfort is verkrijgbaar in de afmeting 100x118 cm. Voor een langere variant verwijzen wij u door naar de IncoGlide.
Afmeting BxL: 100x118

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


Bijbehorende producten

UITGELICHT!
IncoGlide
De IncoGlide is een incontinentie laken dat maar liefst 3 liter vocht per m2 kan absorberen en met name is bedoeld voor cliënten met zwaardere incontinentie problematiek. Door het 5-lagen systeem is het mogelijk om het vocht binnen de 5 lagen te absorberen waarbij de boven- en onderkant er voor zorgen dat vocht niet terug uit het laken kan lekken. Doordat de huid droger blijft zal deze niet week worden. Een intacte huid is sterker en voorkomt infecties.Voordelen:Vermindert fysieke belasting voor de zorgverleners.Efficiënter werken. Tijdswinst, de IncoGlide blijft onder de cliënt liggen.Ergonomisch, bedoeld voor zijwaartse transfers.Economisch, kostenbesparend: Er zijn geen onderleggers of extra onderlagen nodig.Incontinentiebestendig: kan tot 3 liter/m² absorberen.Door de structuur van de IncoGlide zal de cliënt minder wegglijden als de ruginstelling omhoog staat.De cliënt zal minder pijn ervaren door verminderde schuifkrachten tijdens transfers.Handvatten aan elke kant voor een stevige en veilige grip.De cliënt kan op een comfortabele en veilige manier verplaatst worden.Kenmerken:De incostof bestaat uit meerdere lagen voor het absorberen van vloeistof/urine in combinatie met een glijzeil en handvatten om de handelingen uit te voeren.Voor het verplaatsen van cliënten tot 200 kg.Plaats de witte gladde kant onder, het lichtblauwe incomateriaal aan de bovenkant, de cliënt ligt rechtstreeks op de lichtblauwe zijde van de IncoGlide.De IncoGlide wordt rechtstreeks op het (hoes)laken van het matras gelegd.Zorg ervoor dat de IncoGlide onder de schouders en heupen wordt geplaatst zodat de cliënt gemakkelijk verschoven kan worden zonder dat er schuifkrachten ontstaan.Wanneer de cliënt onrustig is , wordt het sterk aangeraden om de onrusthekken te gebruiken, ook tijdens de transfermomenten.ReinigingDe IncoGlide is volledig wasbaar en kan in de wasdroger.MaatvoeringDe IncoGlide is verkrijgbaar in de afmeting 100x140 cm.

 99,95 incl. BTW
Uri-Go Sprayfles 750ml
Reinigt en elimineert geurtjesNiets is hardnekkiger dan de geur en de kleur van urine, veroorzaakt door de urinezuurkristallen. Door zijn specifieke samenstelling van enzymen en bacteriën breekt Uri-Go het hardnekkige kristal af tot het uiteindelijk oplost in water en zuurstof. Uri-Go lost de urinezuurkristallen eenvoudig op, waardoor de geur en kleur permanent verdwijnen. Door deze unieke samenstelling doet Uri-Go zelfs urinevlekken van verschillende jaren oud verdwijnen.Verwijdert naast urine ook vlekken van bloed en zweet.

 13,90 incl. BTW
UITGELICHT!
Absorberend Inco hoeslaken
Het absorberend incontinentie hoeslaken is een hulpmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor cliënten die hun incontinentiemateriaal uit bed verwijderen en/of uittrekken. Door middel van de lange katoenen instopstrook en sterk elastiek blijft het hoeslaken beter om het matras zitten. Het incontinentiemateriaal ligt hierdoor altijd goed onder de cliënt en er ontstaat minder plooivorming. Door het absorptievermogen wordt de cliënt niet of minder nat en de huid zal minder snel verweken. Het hoeslaken heeft een comfortabele stof, een rustig uiterlijk en is geheel matras omsluitend.Maatvoering/Uitvoering85/90 x 200 centimeter85/90 x 210 centimeterWassenWassen tot maximaal 60°.Drogen op lage temperatuur.LET OP!! Om blijvende vlekken door bloed of ontlasting te voorkomen adviseren we om maximaal tot 60°C te wassen.GEEN bleekmiddelen, wasverzachters of andere chemische toevoegingen gebruiken.LET OP!! Droogt langzaam, daarom aangeraden om een set (2 stuks) aan te schaffen.De lichtblauwe incontinentiestof is de BOVENKANT.

 182,00 incl. BTW
x
Ben jij een zorgverlener? Meld je nu aan en maak
gebruik van;
 • Speciale prijzen voor professionals
 • Korting voor jouw cliënten
 • Hulpmiddelen op zicht aanvragen
 • Bestellen op factuur
Meld je dan hier aan
Vul hier jouw persoonlijke toegangscode in: